28 Mayıs 2012 Pazartesi

Karasu'ya Gezi

Pazar günü Karasu'ya kısa bir gezi yaptık.İlk kez gittiğim Karasu'yu biraz bakımsız bulsam da yaz mevsiminde yazlıkçıların gelmesiyle daha canlı ve bakımlı olacağı inancındayım.

Karasu Hakkında
Marmara Bölgesi’nde, Sakarya İli’ne bağlı bir ilçe olan Karasu, doğusunda Düzce - Bolu, güneyinde Hendek ilçesi, güneybatısında Sakarya merkez, batısında yine Sakarya Merkez ilçesi ve Kaynarca ilçesi, kuzeyinde de Karadeniz ile çevrilidir.

Karasu, Batı Karadeniz Bölgesinin bittiği, Marmara Bölgesinin başladığı yerde olduğu için iki bölgenin tesiri altında bir iklime sahiptir. Genel olarak, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Kış aylarında yağış genelde yağmurludur.
Sahil  bölgesinde bulunan denize sıfır konumdaki bu mekanda oturduk.Çocuklar için de güzel bir yerdi.





















Karasu'da gezerken görülmesi gereken yerlerden biri olan Acarlar Longozu'ndan bahsettiler.Biz de gidip görelim dedik.Yemyeşil bir ormanlık alan içinde bulunan Acarlar Gölü ve etrafındaki ağaçlar tam bir doğa güzelliğiydi. Göl üzerine uzunca tahta bir köprü yapmışlar.Ağaçlar arasındaki bu köprüden yürüyerek gölü ve doğayı ziyaret edebiliyorsunuz.
Acarlar Longozunun Bazı Özellikleri
Tekne ve Su Bisikleti turları vardır.
Gezi turu 4 Km Longoz ise 16 Km. dir
. Acarlar Longozu Dünya'da 2. dir.
2300 civarında bitki türü bulunmaktadır.
Su menekşesi, Su Lalesi ve çeşitli renkte Nilüferler bulunmaktadır


2 yorum: