25 Mayıs 2012 Cuma

Düden Şelalesi'ne Ziyaret

Hafta sonu yaptığımız kısacık Antalya tatiline o kadar çok şey sığdırdıkki:) Bunlardan biri de Ege'yi uyutup bırakarak Düden Şelalesi'ne gitmemizdi:)

Mevsim itibariyle gürül gürül akan, Antalya sıcağında tam bir kaçış noktası olan şelalenin ayrıca mağaraları da var. Biz de serin serin dolaştıktan sonra orada oturup teyzelerin yaptığı mis gibi gözlemlerden yedik.Biraz da hatıra alışverişi yaptık:))

Şelale hakkında kısa bir bilgi:

Antalya`ya yaklaşık 7 km Varsak Belediyesi`ne 1 Km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır. Düden Şelalesi Antalya`nın en güzel şelalelerinden biridir. Dünyanın dört bir yerinden Düden Şelalesini görmek için turistler akın akın Antalya`ya gelmektedir. Şelalede birde mağara vardır.Bu mağara şelaleyi daha güzel yapıyor.Düden Şelalesi 10 Km sonra başka bir güzelliği daha Lara`dan Akdenize dökülerek bir kez daha insalara güzelliğini göstermektedir. Düden Şelalesi`nin suyunun geçtiği her yerede hayat vermektedir. Ama değişen dünya şartları ve küresel ısınmanın yaptığı etkilerle düden şelalesinin güzelliği ve cazibesini kaybetmektedir. bu durum Türkiye`nin önemli turistik yerlerini kaybetmesi demektir.

Düden şelalesi


Ben de bu gezi sırasında yeni aldığım tie dye mercan jean ile  püsküllü bluz giydim.


Bunları da ben çektim

Gözlemeleri afiyetle mideye indirdik:)
Hediyelik ve incik boncuk satan bir dükkandan da birkaç hatıra aldık:)

2 yorum:

  1. ohh sefanız olsun antalyada sız sıcaktan kacın bız hala ıstanbulda yaza hasret bekleyelım..kotunu gule gule gıyyy

    YanıtlaSil
  2. evet ya ama ne yazıkki bende geri gelmek zorundaydımmm:(

    YanıtlaSil